כיצד חברות דירוג אשראי מעריכות את מצבך הפיננסי

קרדיט קלין > מאמרים וכתבות > שיפור דירוג אשראי > כיצד חברות דירוג אשראי מעריכות את מצבך הפיננסי

האזינו עכשיו:

בסוף כל אחד מקבל ציון על ההתנהלות שלו. לשכות האשראי בישראל הן האחראיות על קביעת דירוג האשראי של תושבי ישראל. אם התלבטת תמיד כיצד חברות דירוג אשראי מעריכות את מצבך הפיננסי, כדאי שתמשיך בקריאת הכתבה. כאן השתדלנו לרכז את המידע החשוב בנושא. אם משהו לא ברור מספיק, אתה תמיד יכול לפנות לצוות המומחים של חברת קרדיט קלין, לקבלת מענה מקצועי יעיל.

חוק נתוני אשראי – איך זה עובד?

על פי חוק נתוני האשראי שנקבע בשנת 2019, המידע הפיננסי על כל אזרחי ישראל נשמר במאגר מידע ייעודי בשם “מערכת נתוני אשראי” את המערכת מנהל בנק ישראל בפיקוח משרד האוצר המפקח על הבנקים. אל המערכת הזו יש גישה אך ורק לחברות דירוג האשראי שמונו לכך על ידי משרד האוצר. כיום יש שלושה לשכות אשראי האחראיות על דירוג הנתונים. המידע הוא דיסקרטי ואם גוף פיננסי מעוניין לקבל את המידע שלך, עליו לקבל אישור שלך לכך.

 

כיצד חברות דירוג האשראי מעריכות את מצבך הפיננסי – ממה העניין מושפע?

נתוני האשראי הם אלו שמשפיעים על דירוג האשראי באופן ישיר. דירוג אשראי הוא בעצם ציון הניתן מצב הפיננסי של האזרח. הדירוג מתייחס להתנהלות הכלכלית של המדורג, עד כמה הוא משלם תשלומים בזמן, מה היקף ניצול מסגרת האשראי שלו, מה סך ההלוואות הרשומות על שמו, האם יש חובות לא מוסדרים על שמו, מצב ההיסטוריה הפיננסית שלו וכן הלאה. כל נתון כזה משפיע על הדירוג.

ככל שדירוג האשראי גבוה יותר, כך ההתנהלות הפיננסית נחשבת לתקינה יותר. וכן להפך, דירוג נמוך יצביע בדרך כלל על מצב כלכלי לא טוב, התנהלות לא מסודרת ופעמים רבות היא יכולה למנוע קבלת הלוואות ואשראי.

 

מי מתייחס לדירוג האשראי?

כל אזרח ישראלי החל מגיל 18, מתחיל לצבור היסטוריית אשראי על שמו. נתון לנתון מצטרף וכך מהתמונה הכוללת נבנה פרופיל פיננסי על פיו לשכות האשראי מעריכות את דירוג האשראי של האזרח. הדירוג יכול להיות משמעותי במספר מקרים.

  • אם אתה לפני לקיחת הלוואה / אשראי, כל גוף פיננסי אליו תפנה לקבלת האשראי יבדוק את מצב ההתנהלות הפיננסית ורק אם הדירוג שלך יראה לו מספיק גבוה, הוא יאשר את מתן האשראי. כך שמי שעומד לפני פתיחת עסק / לקיחת משכנתא / לקיחת כל הלוואה אחרת, צריך לוודא שיש לו דירוג אשראי תקין, אחרת, הוא עלול למצוא את עצמו מתקשה לקבל את האשראי לו הוא כה זקוק.
  • יחסי שוכר ומשכיר עלולים להיות מורכבים. בעלי נכס שלא רוצים למצוא את עצמם נאבקים לקבל את דמי השכירות החודשיים, מבקשים לפני חתימת החוזה לבדוק את דו”ח דירוג האשראי של השוכר. כך הם מצמצים לעצמם סיכונים הנלווים בהשכרת נכס.

 

טווח הדירוגים הקיימים

  • ציון גרוע יגיע בצבע אדום והוא יצביע על מצב פיננסי לא תקין המצריך שיפור דחוף. לבקשות אשראי במצב כזה גופים רבים מסרבים.
  • דירוג בצע כתוב נחשב ללא טוב ויש צורך בשיפור, על דירוג כזה הריבית שתיגבה על האשראי תהיה יקרה מאוד.
  • דירוג צהוב יצביע על מצב סביר שניתן לשפר כדי לקבל ריבית טובה יותר.
  • דירוגים בצבע ירוק מצביעים על מצב טוב יותר ובעלי דירוג אשראי ירוק יכולים להשתמש בדירוג ככלי לניהול משא ומתן להוזלת גובה הריבית.

ניתן לשפר דירוג אשראי! אחרי שהבנת כיצד חברות אשראי מעריכות את מצבך הפיננסי, כדאי שתזכור שגם אם המצב לא ממש מרנין, יש איך לשפר אותו.

 

פונים למקצוענים בתחום

צוות קרדיט קלין מצליח לעזור בשיפור דירוג אשראי ולהוביל בתחום. אין סיבה שתמשיכו לשרוד כלכלית כל עוד ואפשר לשנות את המצב. צרו קשר לקביעת בדיקת דירוג אשראי חינם. כשיש דירוג תקין ההתנהלות הכלכלית קלה יותר. ומגיע לכם גם להנות מרוגע כלכלי. מוזמנים לבדוק את העניין.

Leave a Reply

פתח צ'אט
פנו אלינו
שלום, מתעניין לגבי שיפור נתוני אשראי?