הנהלות כלכלית נכונה מצריכה לימוד. אין ברירה אחרת. כאן ריכזנו עבורכם את הטיפים שכדאי להכיר כשרוצים "לסדר" את ההתנהלות הכלכלית. חשוב להבין שהתנהלות כלכלית לא משתנה ביום אחד וגם לא אחרי קריאת פוסט "חזק" ככל שיהיה. שינוי כזה הוא תהליך שאורך זמן והוא מתחיל בניצנים קטנים. תנו לניצנים שבכם לפרוח… קבלו ייעוץ פיננסי של מומחה: טיפים לניהול כסף טוב יותר.
ייעוץ פיננסי של מומחה: טיפים לניהול כסף טוב יותר תוך התחשבות בדירוג האשראי
שמירה על דירוג האשראי
הטיפ הראשון שחשוב להכיר הוא שמירה על דירוג אשראי גבוה ומאוזן. בסופו של דבר כל אחד רוצה לקבל אשראי בתנאים טובים. הבעיה היא שלפעמים אנחנו חוסמים את האפשרות הזו לעצמנו. זה קורה בגלל התנהלות כלכלית לא נכונה. ונסביר: על פי חוק נתוני אשראי כל התנהלות פיננסית מתועדת ונשמרת במאגר נתוני האשראי. על בסיס הנתונים המתקבלים, לשכות האשראי מדרגות את הנתונים וכך הן קובעות דירוג לכל אזרח ישראלי. גובה הדירוג מצביע על רמת ההתנהלות הכלכלית של בעליה, ככל שהדירוג גבוה יותר הוא ישקף התנהלות כלכלית טובה יותר, וכן להפך…
כאשר אדם מגיע לבקש הלוואה מכל גוף פיננסי מוכר, הוא ידרש להציג את דירוג האשראי שלו כתנאי לקבלת ההלוואה. במקרים בהם הגוף הפיננסי מגלה שמדובר בדירוג אשראי נמוך, או שהן מסרבות לאשר את ההלוואה, או שהן מאשרות את ההלוואה בריבית יקרה. כל אחד מאיתנו זקוק לאשראי מידי פעם ואף אחד לא מעוניין לשלם מחיר יקר על הריביות… לכן הטיפ הראשון עוסק בשמירה על דירוג אשראי תקין שלא ידרוש ממכם לשלם על ריביות יקרות.
בדיקת גובה הריבית אחת לתקופה
לא כולנו מודעים לכך, אבל כמעט ואין מי שלא משלם על ריביות. זה יכול להיות במסגרת חשבון העו"ש, המשכנתא או כל אשראי אחר. כולנו רוצים לשלם את הריבית הנמוכה ביותר. לצורך כך חשוב לבדוק אחת לתקופה את גובה הריבית הקיימת. יש לא מעט ריביות המשתנות בהתאם למדדים המשתנים ולכן חשוב להגביר את המודעות אליהן. זו הזדמנות לבדוק אם מדובר בהלוואה בעלת ריבית יקרה מידי שניתן למחזר אותה להלוואה אחרת, בעלת ריבית נמוכה יותר. אם יש לכם משכנתא אתם יכולים לבצע מחזור שיתאים ליכולת ההחזר שלכם תוך שממירה על ריבית יציבה ופחות מסוכנת.
קבעו סדרי עדיפויות
כדי להתנהל נכון כלכלית עלינו לקבוע סדרי עדיפויות לדברים שחשובים לנו. אם חשוב לנו מאוד להשקיע בביגוד, לצורך הדוגמא, ואנחנו משתכרים שכר מסוים, נראה איך נכון לחלק את העוגה התקציבית, כך שלביגוד ישאר לנו מספיק כסף ולתחום אחר, שפחות חשוב לנו, נשאיר פחות כסף. וזה רק כדי לסבר את האוזן. אם לדוגמא חשוב לכם להשתתף בסדנאות העשרה שונות, ואתם שמים לב שאתם מוציאים עליהן סכום של כמה מאות שקלים בחודש, תצטרכו לבדוק מה ניתן לצמצם כדי שתוכלו להמשיך להשתתף במה שחשוב לכם. זה יכול לבוא על חשבון יציאה למסעדות או כל דבר אחר שנוגס לכם בתקציב החודשי והוא פחות חשוב לכם בסולם העדיפויות.
לסיכום
בסך הכל ריכזנו כאן 3 טיפים מתמצתים לשיפור ההתנהלות הכלכלית. חשוב לזכור כי התנהלות כלכלית תקינה מושפעת בסופו של דבר מנתונים רבים ואין אפשרות לבצע שינוי מהותי כל כך ביום אחד. אם אתם צריכים עזרה בנושא, פנו לקבל אותה מאנשי מקצוע. אל תהססו לפנות לקבלת ייעוץ פיננסי של מומחה: טיפים לניהול כסף טוב יותר תמיד יכולים להוסיף, אבל הם לא תחליף לליווי מקצועי.
סגור לתגובות.