לכל גוף פיננסי יש דירוג אשראי משלו. הדירוג הוא מעין ציון המשקף את מצבו הפיננסי של הגוף בהתאם להתנהלותו הכלכלית. כל גוף פיננסי מעוניין לצבור דירוגי אשראי גבוהים ככל הניתן. ככל שהדירוג יהיה גבוה, כך הוא ישקף מצב פיננסי טוב ואיתן יותר. מי קובע דירוגי אשראי לגופים, למה הדירוג כל כך חשוב ומה עושים כאשר הדירוג לא מצביע על מצב טוב. נקווה שהמידע שריכזנו כאן עבורכם יביא לכם תועלת. תמיד אתם יכולים לפנות למומחי קרדיט קלין שצברו מומחיות שיפור דירוגי אשראי לגופים ולפרטיים ולקבל מהם מידע נוסף.
מה זה דירוג אשראי?
בסופו של דבר כולנו צריכים להתנהל מבחינה פיננסית, לדאוג להעביר תשלומים, לעמוד בהתחייבויות כספיות ולהסדיר חובות. יש מי שמצליח לעשות זאת בצורה טובה ויעילה, ויש מי שפחות, קשה לו לעמוד בהתחייבויותיו הכספיים, הרווח שלו לא מצליח לכסות את כל ההוצאות הנלוות וכך המצב הכלכלי שלו יהיה פחות יציב וטוב. דירוג אשראי הוא מעין ציון שבא לדרג את רמת היציבות הכלכלית של אותו הגוף (זה יכול להיות גוף מוסדי או אפילו גוף פרטי לרבות אדם בודד). ככל שהדירוג יהיה גבוה יותר, הוא יצביע על התנהלות כלכלית תקינה יותר, וכן להפך – התנהלות כלכלית לא יעילה, תוביל לדירוג אשראי נמוך המכונה גם דירוג אשראי שלילי.
מי קובע דירוגי אשראי לגופים ולפרטיים?
את דירוגי האשראי לגופים קובעות לשכות האשראי בהתאם לחוק נתוני האשראי. על פי חוק נתוני האשראי, בנק ישראל אוגר את כל המידע הפיננסי המצטבר על כל אזרח ישראלי. היסטוריית האשראי תכלול מגוון נתונים פיננסיים כמו גובה ההלוואה, עמידה בהתחייבויות ותאריכי תשלום, חובות לא מוסדרים בגופים ציבוריים, צווי עיקול, מצב חשבון הבנק ועוד. יש נתונים חיוביים ויש נתונים שליליים אותם פחות היינו רוצים לראות בהיסטוריית האשראי שלנו. כל הנתונים הללו מצטברים במערכת נתוני אשראי עליה מפקח בנק ישראל לצד משרד האוצר. הגישה למערכת זו מתאפשרת גם לשלוש לשכות אשראי שמונו לכך על ידי משרד האוצר. הן מסווגות את הנתונים לפי מספר זהות וכך כל אזרח ישראלי מקבל פרופיל פיננסי. את הפרופיל הזה מדרגות הלשכות בהתאם לשיטת החישוב לפיהן הן פועלות.
למעשה, מה שקובע את דירוג האשראי לגופים זה הנתונים המצטברים. על פי הנתונים לשכות האשראי השונות קובעות את הדירוג המדויק. אין לנו אלא להקפיד על התנהלות כלכלית טובה שתבטיח היסטוריית אשראי טובה יותר.
אילו השלכות יש לדירוג ולמה הוא כל כך חשוב?
מבחינה פיננסית יש השפעה משמעותית לגובה דירוג האשראי שיהיה לכם. כל בנק או גוף מימון המקבל בקשה להלוואה, יבדוק לפני מתן האישור את דירוג האשראי של הפונה אליו, כך קל יותר להעריך סיכונים. גוף מימון שרואה דירוג נמוך, יתמחר את ההלוואה שהוא יתן בריבית גבוהה ובלא מעט מקרים, הוא אפילו יסרב לאשר אותה. אף אחד לא רוצה למצוא את עצמו חסר מימון…
מלבד זאת, דירוג אשראי משקף את התנהלותו הפיננסית של המדורג, כך שאם גוף מסוים ניגש לשותפות עסקית או חתימה על חוזה משמעותי, תנאי סף במקרים רבים יהיה דירוג אשראי תקין… כך שדירוג נמוך יכול להשפיע משמעותית על התפתחות העסק.
מה יכול לשפר את דירוג האשראי?
ניתן לשפר את דירוג האשראי באופן עצמאי באמצעות בדיקת נתוני האשראי על פיהם נקבע הדירוג ופנייה ללשכת האשראי בבקשה לתיקון רישום שגוי. ההמלצה היא כן להיעזר בעו"ד מומחה לשיפור דירוג אשראי לגופים ולהנות מסיכויי הצלחה טובים יותר.
סגור לתגובות.