בדיקת דירוג אשראי היא לא בדיקה מורכבת לביצוע. כל אחד יכול בכוחות עצמו לבדוק מה הדירוג שלו ולבחון דרכים לשיפור הדירוג. כאן ריכזנו עבורכם מידע למעשה, איך בודקים דירוג אשראי ומה עושים כדי לשפר את הדירוג הקיים. מוזמנים לשלוח אלינו שאלות בנושא. נשמח להנגיש לכם מידע נוסף ומדויק למקרה שלכם.
מה זה דירוג אשראי?
על פי חוק נתוני אשראי, כל אזרח ישראלי מקבל מעין ציון המדרש את התנהלותו הפיננסית בשנים האחרונות. ככל שההתנהלות שלו טובה יותר, הוא יהנה מדירוג אשראי גבוה יותר. הדירוג משמעותי בעיקר לגופי מימון לפני מתן אשראי ללקוח שמבקש הלוואה או הגדלת מסגרת. הקלות בה ניתן לקבל את דו"ח דירוג האשראי, מאפשר לגופי המימון לקבל תמונת מצב די מדויקת מהמצב הפיננסי של הפונים אליהם.
כמובן שהדירוג עצמו הוא אישי ואתם לא תוכלו להנפיק את דו"ח דירוג האשראי של החבר שלכם, גם אם מאוד מעניין אתכם מה מצבו הכלכלי… הדירוג הוא אישי בלבד והוא נועד להבטיח לגופי המימון לקבל מידע פיננסי על הפונה אליהם בקלות. איך הם מקבלים את תמונת המצב? ברגע שהבנק מקבל בקשה להלוואה, הוא מתנה את אישור ההלוואה בחתימה על טופס בדיקת דירוג האשראי וכך, לאחר שהלקוח חותם על הטופס, הבנק עצמו רשאי לקבל את המידע הקיים. לקוח שיסרב לחתום על טופס זה, יקבל סירוב להלוואה בד"כ.
איך בודקים דירוג אשראי באופן עצמאי?
כל אחד יכול להיכנס לאחד מאתרי הדיגיטל של לשכות האשראי בישראל ולקבל דו"ח דירוג אשראי מעודכן. כיום ישנן שלושה לשכות אשראי בישראל האחראיות על איסוף נתוני האשראי ודירוגם. כמובן שהכל נעשה בפיקוח בנק ישראל ומשרד האוצר.
3 לשכות אשראי בישראל:
קו מנחה – תוכלו לקבל דו"ח דירוג אשראי שלה באמצעות אפליקציית קפטן קרדיט.
BDI – לשכת האשראי שצברה פופולאריות ולא מעט אנשים מכנים את דו"ח דירוג האשראי כדו"ח בי די איי. דרך האתר תוכלו להנפיק את הדו"ח האישי שלכם.
דן אנד ברדסטריט – גם לה אמצעים דיגיטליים להנפקת דו"ח הדירוג האישי, אם כי פחות נוחים ונפוצים.
על מה הדירוג מתבסס?
דירוג נתוני האשראי לא נקבע סתם. כל נתון אשראי נאגר במערכת נתוני האשראי ועל סמך הנתונים שהצטברו, יקבע גובה הדירוג. דירוג גבוה יצביע על התנהלות כלכלית נכונה, עמידה בזמני תשלום ושמירה על מסגרת אשראי תקינה. לעומת זאת, אדם שלא מצליח לעמוד בהתחייבויותיו החודשיות, ויש לו חריגה ממסגרת האשראי, יקבל אוטומטית דירוג אשראי נמוך יותר.
איך תדעו מה אומר הדירוג שלכם?
הדירוג ניתן באמצעות ניקוד. ככל שהניקוד גבוה יותר ונושק יותר ל-1000, כך הוא יצביע על מצב פיננסי טוב יותר. ניקוד נמוך מציין מצב מצריך שיפור:
- ניקוד של 800-850 יסומן בצבע ירוק כהה ויצביע על מצב מצוין
- ניקוד של 740-799 יצביע על מצב טוב מאוד והוא יגיע בצבע ירוק בהיר
- ניקוד של 670-739 משקף מצב טוב והוא יסומן בצע צהוב.
- ניקוד של 580-669 יגיע בצבע כתום הוא יצביע על מצב סביר המצריך שיפור.
- מתחת ל-579 נקודות, הדירוג יסומן בצבע אדום והוא יצביע על התנהלות כלכלית המצריכה שיפור מיידי.
יש מה לעשות לשיפור דירוג האשראי
לאחר העיון בדו"ח דירוג האשראי, אתם יכולים לגלות שהדירוג לא תואם את הנתונים בפועל או שיש לכם דירוג נמוך יותר ממה שחשבתם. במצב כזה כדאי לעבור סעיף אחר סעיף ולבדוק את התאמת הנתונים לנתונים בפועל. ההמלצה היא להיעזר במישהו שידע לנהל את העניינים בצורה מסודרת ויעילה. צוות קרדיט קלין מצליח לסייע בנושא ועכשיו גם אתם יכולים להנות משיפור הדירוג.
- איך בודקים דירוג אשראי
מה זה דירוג אשראי?
דירוג אשראי הוא ציון מספרי המשקף את הסיכון שהאדם מהווה עבור גופים פיננסיים. ככל שהדירוג הוא בעל ניקוד גבוה יותר, הוא מצביע על התנהלות כלכלית טובה יותר ופחות "מסוכנת" לגופים הפיננסים… דירוג האשראי נקבע על סמך היסטוריית האשראי של האדם, והיא מתייחסת לנתוני אשראי רבים כמו: תשלומים בזמן או פיגור בהם, חובות לא מוסדרים, הלוואות קיימות ויחס ההחזר לעומת ההכנסות הקיימות, מספר כרטיסי אשראי והיקף הניצול שלהם, מספר חשבונות הבנק / האשראי הקיימים וצווי עיקול או פשיטת רגל שהוכרזו בעבר.
למה חשוב לבדוק דירוג אשראי?
חשוב לבדוק את דירוג האשראי האישי אחת לשנה לכל הפחות, ולא רק בשביל השקט הנפשי:
קבלת הלוואות: גופים פיננסיים רבים משתמשים בדירוג האשראי שלכם כגורם בקביעת הריבית ותנאי ההלוואה. דירוג אשראי גבוה יצביע על התנהלות כלכלית תקנית, מה שישקף סיכון נמוך במתן הלוואה ולכן גם הריבית שתינתן תהיה נמוכה יחסית ומשתלמת ללווה.
משא ומתן על תנאי אשראי: דו"ח BDI יכול לחזק את עמדתכם במשא ומתן מול גופים פיננסיים. הרי אם אתם מתנהלים נכון מבחינה פיננסית, זה ישתקף מהדו"ח וכך תהיה לכם הוכחה ליציבותכם הכלכלית.
קבלה למשרה בכירה: חלק מהמעסיקים בודקים את דירוג האשראי של המועמדים לעבודה במשרה בכירה המצריכה ניהול כספים תקני ויעיל.
השכרת דירה: חלק ממשכירים בודקים את דירוג האשראי של השוכרים הפוטנציאליים בכדי לוודא שהשוכר יצליח לעמוד בהתחייבויותיו החודשיות ולשלם את דמי השכירות בזמן.
איך אפשר לבדוק דירוג אשראי?
ניתן לבדוק דירוג אשראי בצורה מאוד פשוטה: נכנסים לאתר בי די איי ומזמינים את דו"ח הדירוג האישי שלכם. אחת לשנה הנפקת הדו"ח היא ללא עלות. מלבד הבדיקה בחברת BDI ניתן לבדוק את דירוג האשראי גם ביתר הלשכות. אפליקציית קפטן קרדיט גם היא נוחה לשימוש והדירוג מתקבל בה בצורה ברורה ומונגשת.
אולי לא ידעתם, אך ניתן להזמין דו"ח BDI עבור אדם אחר, אך תידרשו להציג ייפוי כוח חתום בשמו.
מה עוד חשוב לדעת על דירוג אשראי?
דירוג האשראי שלכם אינו קבוע. הוא יכול להשתנות לאורך זמן, בהתאם להתנהלותכם הפיננסית השוטפת. כל עלייה וירידה משפיעים… חשוב לעקוב אחר דירוג האשראי שלכם באופן קבוע ולנקוט בצעדים לשיפורו במידת הצורך, וזה אפשרי לשפר ולהעלות את דירוג האשראי.
איך ניתן להימנע מדירוג אשראי נמוך?
קיימות מספר דרכים לשפר את דירוג האשראי שלכם, כדאי שתכירו אותן וגם תדעו ממה להימנע כדי לשמור על דירוג גבוה.
- תשלום חובות בזמן והימנעות מאיחורים בתשלומים הם המפתח לשמירה על דירוג גבוה. כל פיגור בתשלום מתועד ועובר למערכת נתוני האשראי שמשפיעה על הדירוג האישי שלכם וחבל. במיוחד כשזה נעשה רק מחוסר מודעות לחשיבות העניין.
- צמצום השימוש באשראי – כמה שפחות לנצל את מסגרת האשראי. ההמלצה היא להשתמש במספר סוגי אשראי ולשמור על איזון. אם אין איזון, כדאי לחתור לסגירת חשבונות מסוימים שיקלו על ההתנהלות הפיננסית ולשימור האיזון הכלכלי.
- שמירה על היסטוריית אשראי ארוכה וטובה – נתוני האשראי לא נמחקים מאליהם וטוב שכך, אתם יכולים לקבל ניקוד טוב עוד יותר בזכות שהיסטוריית האשראי שלכם היא בעלת וותק. הימנעו ממחיקת נתוני אשראי ללא סיבה.
- אחת לשנה אל תוותרו על בדיקת דירוג אשראי שתיתן לכם תמונת מצב של דירוג האשראי שלכם, כך תדעו איפה אתם עומדים, מה יש לשפר והאם יש צורך בהגשת בקשות לתיקון רישומים שגויים שעלולים לצוץ אצל כל אחד מאיתנו.
סגור לתגובות.