דו"ח ריכוז נתוני אשראי – מאגר המידע הפיננסי שלכם

קרדיט קלין > מאמרים וכתבות > שיפור דירוג אשראי > דו"ח ריכוז נתוני אשראי – מאגר המידע הפיננסי שלכם

המידע הפיננסי שלנו לא אמור להתפרסם בראש חוצות. אבל הוא בהחלט עבר שינויים בשנים האחרונות. מאז שנחקק חוק נתוני האשראי, כל המידע הפיננסי של כל אזרח ישראלי מדווח על ידי הגופים הפיננסיים למערכת נתוני אשראי המנוהלת על ידי בנק ישראל. אם תרצו תוכלו להיכנס לאזור האישי שלכם באתר בנק ישראל ולהנפיק לעצמכם דו"ח ריכוז נתוני אשראי – מאגר המידע הפיננסי שלכם שחור על גבי לבן. ריכזנו כאן מידע על הנושא. על כל שאלה, אתם מוזמנים לכתוב לנו, נשמח להנגיש לכם מידע נוסף.

 

מהי מערכת נתוני אשראי?

מאז שנת 2019, גופי המימון בישראל קיבלו הנחייה להעביר את כל המידע הפיננסי המצטבר וכאן הם גם קיבלו קלף רציני. כל בקשה להלוואה תוכל לעבור סינון מוקפד. הבנקים יוכלו לעיין בדו"ח דירוג האשראי של מבקש ההלוואה ואם הוא לא מתנהל בצורה נכונה כלכלית והסיכון הנלווה למתן ההלוואה הוא גבוה, יהיה ניתן לסרב להלוואה או לתמחר אותה במחיר יקר יותר.

 

המערכת מרכזת את כל הנתונים הפיננסיים של כל אזרחי ישראל. היא מקבלת דיווחים שוטפים מהגופים הפיננסיים, המידע עובר סיווג ופרופיל פיננסי אישי נבנה על כל אחד מאיתנו. בסופו של דבר המערכת נועדה להקל על הבנקים ולהפחית את הסיכונים הנלווים למתן הלוואות. אך היא גם מסייעת ללווים עצמם לשפר את התנהלותם הכלכלית. איך? באמצעות עיון בדו"ח ריכוז נתוני אשראי המשקף את ההתנהלות הפיננסית על הצד הטוב ביותר.

 

דו"ח ריכוז נתוני אשראי – מה הוא כולל?

דו"ח ריכוז נתוני אשראי יכלול פירוט כל הפעולות הפיננסיות שביצעתם ב-3 השנים האחרונות (יש פעולות שנשמרות לתקופות ארוכות יותר). המערכת מאגדת את כל המידע הפיננסי שלכם וכך אם פעם חזר לכם צ'ק / עמדתם בתאריך פירעון חוב / לקחתם הלוואה / איחדתם הלוואה, לא משנה מה ביצעתם, כל פעולה פיננסית מתועדת במערכת ובהתבסס על פעולות אלו, לשכות האשראי מחשבות דירוג אשראי לכל אחד מאיתנו.

הדו"ח יכלול מידע על:

  • היסטוריית התשלומים – האם הם בוצעו בזמן?
  • יחס ניצול אשראי – כמה אשראי נוצל? האם המסגרת מנוצלת בקביעות עד תום?
  • מגוון סוגי האשראי – האם אתם מתנהלים רק עם כרטיס אשראי או שדיש עוד אמצעי תשלום בתמונה?
  • רישומים בעייתיים כמו צו עיקול, חוב לא מוסדר וכדומה.
  • כמו הבקשות לבדיקת הדירוג – כל בדיקה של גוף פיננסי עלולה להפחית את הדירוג.

מי הן לשכות האשראי בישראל?

משרד האוצר מינה 3 לשכות אשראי לחישוב דירוגי האשראי: קו מנחה, BDI ו- D&B. לשכות אלו מחשבות וקובעות חיווי אשראי בהתבסס על דו"ח ריכוז נתוני האשראי של המדורג וכך קובעות את הדירוג הסופי.

 

מה עושים כאשר יש הרבה נתונים שליליים?

לא לחינם טוענים כי המידע הפיננסי מובא במלואו בדו"ח נתונים. אם קיבלתם דירוג אשראי שלילי, כדי לשפר את הדירוג הדבר הראשון שתעשו הוא להנפיק דו"ח נתוני אשראי. תעברו שורה אחר שורה כדי לראות מה באמת מפריע לדירוג לעלות. עיון בדו"ח יכול לגלות לכם נתונים שלא ידעתם שבכלל היו. ברגע שעוברים על הדו"ח, מבינים את המצב הפיננסי וקל לבדוק אם יש צורך בשינוי.

 

לסיכום

דירוג אשראי נקבע על בסיס דו"ח ריכוז נתוני אשראי הכולל את כל המידע הפיננסי של המדורג. ברגע שאדם מגלה שיש לו דירוג אשראי שלילי, הדבר הראשון שיהיה נכון לבדוק הוא דו"ח ריכוז הנתונים, בכדי להבין את המצב הכלכלי לאשורו ולשפר את הנדרש.

דו"ח ריכוז נתוני אשראי - מאגר המידע הפיננסי שלכם
דו"ח ריכוז נתוני אשראי – מאגר המידע הפיננסי שלכם
רמי קוסטוקובסקי

רמי קוסטוקובסקי

מומחה בתחום הפיננסי מעל 12 שנה. מייסד ובעלים של חברת קרדיט קלין, החברה הגדולה והוותיקה בישראל בתחום ה-BDI ושיפור דירוג אשראי. עזרתי כבר למעל 20 אלף לקוחות לצאת לחופש כלכלי. ביניהם בעלי עסקים ואנשים פרטיים, בעזרת תכניות ליווי וסיוע של התנהלות כלכלית נכונה בשיטה מנצחת.

סגור לתגובות.

פתח צ'אט
פנו אלינו
שלום, מתעניין לגבי שיפור נתוני אשראי?